Tehnički muzej “Nikola Tesla”

SAŽETAK PROGRAMA U NOĆI MUZEJA

Radno vrijeme Tehničkog muzeja Nikola Tesla u akciji Noć muzeja će biti će od 18 do 24 sata, ulaz je besplatan na sve ponuđene sadržaje

Posjetitelji će moći razgledati stalni postav Muzeja u prizemlju. Osim Demonstracijskog kabineta Nikola Tesla i Planetarija na raspolaganju su i ostali odjeli.

Odjel vatrogastva

Nizom izvornih izložaka – ručnih i motornih vatrogasnih štrcaljki, zaprežnih vatrogasnih vozila, ljestava, cijevi, mlaznica i druge opreme koja se koristi u vatrogastvu te uz bogatu likovnu i tekstualnu prateću građu prikazan je razvoj vatrogasne tehnike, s osobitim naglaskom na područje Hrvatske.

Odjel transformacije energije

Prikazan je razvoj izuma i rješenja kroz povijest naše civilizacije u nastojanju da se različiti oblici energije transformiraju u kvalitetnije i za ljudske potrebe primjerenije.

Odjel prometnih sredstava

Tijekom tisućljeća čovjek je korak po korak osvajao prostranstva kopna, svladavao vodene prepreke i pobijedio Zemljinu gravitaciju. U ovom odjelu prikazan je razvoj transportnih sredstava na kopnu, u vodi i u zraku.

Rudarstvo, geologija, nafta

Čovjek se počeo baviti rudarstvom u dalekoj prošlosti, još u starijem kamenom dobu. Tako je rudarstvo jedna od najstarijih ljudskih djelatnosti, koja traje još i danas. Rastom ljudskih potreba i spoznaja razvijala se i rudarska djelatnost, a unutar rudarske djelatnosti i pojedine specijalističke grane, koje su kasnije postale zasebne djelatnosti. Tako se iz potrebe za pronalaženjem novih rudnih bogatstava razvila geologija, a koncem devetnaestog stoljeća i naftno rudarstvo. Odjel prikazuje razvoj rudarstva, geologije i naftne industriji u Hrvatskoj.

 

 

 

Tehnički muzej „Nikola Tesla“

Savska cesta 18, Zagreb

info@tehnicki-muzej.hr

01/4844-050

Tehnički muzej "Nikola Tesla" - PROGRAM


18.00 - 23.00 h
Planetarij / PREDAVANJE

18:00 Ante Radonić: Naše nebo kroz godišnja doba 19:00 Ante Radonić: Prividno kretanje nebeskih objekata 20:00 Ante Radonić: Zvijezde nad sjevernim polom 21:00 Ante Radonić: Planeti na našem nebu 22:00 Ante Radonić: Zvjezdano nebo iznad ekvatora 23:00 Ante Radonić: Naše nebo u Noći muzeja (zbog prostornih ograničenja potrebno je preuzeti ulaznicu/rezervaciju na blagajni Muzeja) ULAZNICE/REZERVACIJE ZA PLANETARIJ I DEMONSTRACIJSKI KABINET NIKOLE TESLE DIJELE SE OD 9 SATI, U ČETVRTAK 28. SIJEČNJA I PETAK 29. SIJEČNJA 2016. BROJ ULAZNICA/REZERVACIJA JE OGRANIČEN. NE PRIMAMO PREDBILJEŽBE I NAJAVE GRUPA. ULAZNICA/REZERVACIJA VRIJEDI ISKLJUČIVO ZA TERMIN KOJI JE NA NJOJ NAVEDEN.

18.00 - 23.00 h
KABINET NIKOLE TESLE / STRUČNO VODSTVO

18:00 Mario Mirković - stručno vodstvo u Kabinetu Nikole Tesle 19:00 Renato Filipin - stručno vodstvo u Kabinetu Nikole Tesle 20:00 Mario Mirković - stručno vodstvo u Kabinetu Nikole Tesle 21:00 Renato Filipin - stručno vodstvo u Kabinetu Nikole Tesle 22:00 Mario Mirković - stručno vodstvo u Kabinetu Nikole Tesle 23:00 Renato Filipin - stručno vodstvo u Kabinetu Nikole Tesle (zbog prostornih ograničenja potrebno je preuzeti ulaznicu/rezervaciju na blagajni Muzeja) ULAZNICE/REZERVACIJE ZA PLANETARIJ I DEMONSTRACIJSKI KABINET NIKOLE TESLE DIJELE SE OD 9 SATI, U ČETVRTAK 28. SIJEČNJA I PETAK 29. SIJEČNJA 2016. BROJ ULAZNICA/REZERVACIJA JE OGRANIČEN. NE PRIMAMO PREDBILJEŽBE I NAJAVE GRUPA. ULAZNICA/REZERVACIJA VRIJEDI ISKLJUČIVO ZA TERMIN KOJI JE NA NJOJ NAVEDEN.

18:00 - 23.40 h
SWING AROUND THE CLOCK / ZABAVNI PROGRAM

Plesni klub Jump'n'Swing Zagreb SWING AROUND THE CLOCK Plesači plesnog kluba Jump'n'Swing Zagreb zabaviti će posjetitelje Noći muzeja i pokazati vam kako se plesalo uz zaraznu glazbu koja je bila popularna početkom prošlog stoljeća (swing jazz, gypsy jazz, rockabilly, rhythm’n’blues, blues). Uz stalni postav muzeja, razdoblje od ludih 20' do 50' godina moći ćete doživjeti i kroz plesne korake lindy hopa, charlestona i authentic jazza. Plesne slike biti će svakih sat vremena prema rasporedu: 18:30, 19:30, 20:30, 21:30, 22:30, 23:30.

Sadržaj i oblikovanje programa: Tehnički muzej “Nikola Tesla”

Tehnički muzej “Nikola Tesla”

Savska cesta 18

Grad Zagreb

18:00 - 24:00h

01/4844-050

info@tehnicki-muzej.hr

0Natječaj za Naj Fotku