Pučko otvoreno učilište Vrbovec

SAŽETAK PROGRAMA U NOĆI MUZEJA

 

Noć muzeja 2016.

Pučko otvoreno učilište Vrbovec u petak, 29. siječnja 2016. sudjelovat će u 11. nacionalnom muzejskom programu Noć muzeja u prostorima Učilišta i Dvorca Patačić s početkom u 18:00 sati. U temu ovogodišnje manifestacije: „Utemeljitelji i reformatori – Josip Juraj Strossmayer“ uključit ćemo se programom o Mariji Jurić Zagorki, rođenoj u Negovcu kod Vrbovca, prvoj hrvatskoj novinarki, najčitanijoj književnici te Strossmayerovoj štićenici.  Program će se održati u Zgradi učilišta i u Dvorcu Patačić.

 

Pučko otvoreno učilište Vrbovec - PROGRAM


18:00 - 01:00 h
"Zagorka"/Mala Galerija POU Vrbovec / IZLOŽBA

U Maloj galeriji Pučkog otvorenog učilišta Vrbovec pogledajte dokumentarna izložba pod nazivom „Zagorka“. Izložba će kroz devet panoa predstaviti Zagorkin život, najraniju mladost, povezanost s biskupom Strossmayerom, novinarski i književni rad, društveni aktivizam te odnos prema Zagorkinom djelu danas. Posjetitelji će također moći porazgovarati sa Zagorkom koju će utjeloviti Nikolina Kuliš Pušić i pogledati Zagorkine fotografije, crteže, pisma, časopise Ženski list i Hrvatica koje je Zagorka uređivala te naj ranija izdanja njenih romana.

18:00 - 19:30 h
"Ilustrirajmo Gričku vješticu"/ Uč. br. 2 / RADIONICA

Ako su vam dragi likovi iz romana Grička vještica ili jednostavno volite crtati pridružite nam se na kreativnoj radionici „Ilustrirajmo Gričku vješticu“ voditeljice Ivane Ožetski koja će se održati u 18:00 sati u učionici broj 2.

18:30 - 19:30 h
"Čitajmo Zagorku"/ Dvorana POU Vrbovec / LITERARNA VEČER

U Dvorani Pučkog otvorenog učilišta Vrbovec održat će se literarna večer „Čitajmo Zagorku“ s početkom u 18 sati i 30 minuta. Pridružite se voditeljicama Sandri Hajak i Ljiljani Škrinjar iz II. osnovne škole Vrbovec koje će zajedno sa svojim učenicima čitati ulomke iz Zagorkinih književnih i autobiografskih djela.

20:00 - 21:30 h
"Zagorka" /Dvorana POU Vrbovec" / PROJEKCIJA

U Dvorani slijedi projekcija dokumentarno–igranog filma „Zagorka“, redateljice Biljane Čakić–Veselić. Film je oblikovan po principu kolaža gdje se izmjenjuje nekoliko naratora, sekvence u boji sa crno-bijelim sekvencama, a poseban značaj filma su stare arhivske snimke koje oživljuju vrijeme i povijesni kontekst u kojem je Zagorka živjela. Lik Zagorke tumače četiri glumice: djevojčicu Klara Justić, djevojku Irena Hihlik, zrelu ženu Vedrana Ćetković, umirovljenicu Đurđa Veljović, a glas Zagorke kao naratora interpretira Neva Rošić.

22:00 - 24:00 h
Drvored/ Dvorana POU Vrbovec / KONCERT

U 22:00 sata u Dvorani POU Vrbovec započet će koncert sastava „Drvored“, a zabava će potrajati do 01:00 sat poslije ponoći.

18:00 - 01:00 h
"Muzejska zbirka POU Vrbovec"/ Dvorac Patačić, I. kat / IZLOŽBA

Tijekom cijele večeri, od 18:00 sati do 01:00 sat poslije ponoći, posjetitelji će moći pogledati stalni postav Muzejske zbirke u Dvorcu Patačić kojeg čine Arheološka, Etnografska, Kulturno-povijesna te Likovna zbirka.

Sadržaj i oblikovanje programa: Pučko otvoreno učilište Vrbovec

Pučko otvoreno učilište Vrbovec

Kolodvorska 1, 10340 Vrbovec

Zagrebačka

18:00 - 01:00h

012791115

kultura@pou-vrbovec.hr

0Natječaj za Naj Fotku