Pučko otvoreno učilište Dugo Selo

SAŽETAK PROGRAMA U NOĆI MUZEJA

Izložba skulptura JEDRA U KAMENU – tri povezana događanja

Pučko otvoreno učilište Dugo Selo  postavlja izložbu skulptura JEDRA U KAMENU, autora Mate Turića. Mladi magistar kiparstva iz Vrbovca izložiti će dvadesetak skulptura na temu jedra izrađenih u bijelom bračkom kamenu. Izložba će biti postavljena u prostoru Pučkog otvorenog učilišta Dugo Selo. Otvorenje izložbe bit će u 29. siječnja u 19 sati uz stručni uvod povjesničarke umjetnosti Branke Hlevnjak, koja prati rad ovog umjetnika kroz desetak prethodno održanih samostalnih izložbi. Tijekom izložbe organizatori će prikazati video zapise o radu ovog kipara, s  naglaskom na njegov prisan odnos s materijalom. Istovremeno u Noći muzeja bit će postavljena još jedna izložba skulptura ovog autora u prostoru Male galerije koja se nalazi u Kolodvorskoj ulici 3 u Dugom Selu. Autor Matej Turić, poznat likovnoj javnosti kao Mata Croata, izložiti će tamo dio svog opusa jedara u kamenu ali s razlikama u  pristupu. Uz ove dvije izložbe, povezane motivima i autorskim potpisom, poveznica jedara u kamenu u Noći muzeja  seže do susjednog grada Vrbovca.  Kipar Turić otvorio je posjetiteljima  svoju obiteljsku kuću u kojoj su smještene njegove skulpture.

Događaj jedinstvene tematike jednoga autora tako obuhvaća tri lokacije otvorene posjetitelji obogaćene različitostima autorskog izričaja.  Istovremeno autor i njegova djela povezuju dva grada u Noći muzeja koja objedinjuje brojne hrvatske gradove.

Pučko otvoreno učilište Dugo Selo - PROGRAM


19:00 - h
otvorenje izložbe /

- stručni osvrt likovne kritičarke Branke Hlevnjak na izložbenu postavu skulptura kipara Mate Turića u prostoru Pučkog otvorenog učilišta Dugo Selo - glazbeni program - prikaz video zapisa o radu kipara M. Turića

Sadržaj i oblikovanje programa: Pučko otvoreno učilište Dugo Selo

Pučko otvoreno učilište Dugo Selo

Ulica Josipa Zorića 21a

Zagrebačka

18:00 - 23:00h

01 2753419

urednistvo@dugoselska-kronika.hr

0Natječaj za Naj Fotku