Muzejski dokumentacijski centar

Muzejski dokumentacijski centar - PROGRAM


20:00 - 21:00 h
Predstavljanje plakata povodom 60 obljetnice osnutka MDC-a / PREDSTAVLJANJE

Studenti Studija dizajna Sveučilišta u Zagrebu predstavit će najbolje radove plakata koji su izrađeni povodom 60 obljetnice osnutka MDC-a. Radovi su nastali pod vodstvom Ivana Doroghya, profesora na Studija dizajna, u suradnji s Leanne Manfredi iz Victoria & Albert muzeja iz Londona, koja je u MDC-u održala predavanje i radionicu na temu kreativnih industrija. Idejno polazište projekta potaknuto je velikom i značajnom obljetnicom – 60 godina osnutka Muzejskog dokumentacijskog centra, pionirske institucije čija zadaća je bila, ne samo sustavno sakupljanje dokumentacije vezano uz muzeje, već i stručna podrška muzejima i galerijama u radu na uvođenju nove muzeološke teorije i prakse.

21:00 - 23:00 h
Zaplešimo s Antonijom i Antunom Bauerom / ZABAVNI PROGRAM

MDC će u sklopu Noći muzeja organizirati plesni tečaj za odrasle koji će voditi Ksenija Pluščec Quesnoit i Nicolas Quesnoit, trener hrvatske plesne reprezentacije, svima poznatiji kao pobjednik Plesa sa zvijezdama. Kako MDC ove godine obilježava veliku obljetnicu - 60. godišnjicu osnutka, sudionici će biti uvedeni u period 50-ih i 60-ih, kada su osnovani mnogi značajni muzeji u Hrvatskoj, kroz popularne plesove iz tog doba: disco-fox, swing i jive.

20:00 - 23:00 h
Svijet muzejske knjige / OSTALO

U posebnom programu za odrasle, voditeljica muzeološke knjižnice MDC-a upoznat će posjetitelje sa širokim spektrom muzejskih sadržaja, tema, zbirki i predmeta. U sklopu tog programa svaki posjetitelj moći će si izabrati muzejske publikacije po izboru na poklon (pripremili smo kataloge muzejskih izložbi, kataloge muzejskih zbirki , monografije i razne muzejske vodiče).

Sadržaj i oblikovanje programa: Muzejski dokumentacijski centar

Muzejski dokumentacijski centar

Ilica 44

Grad Zagreb

20:00 - 23:00h

01 48 47 897

info@mdc.hr

239Natječaj za Naj Fotku