Muzej seljačkih buna

SAŽETAK PROGRAMA U NOĆI MUZEJA

 

Tahyjev sunčani sat i mjerenje vremena

Franjo Tahy pokazati će kako se u njegovo doba određivalo vrijeme uz pomoć svoga preklopnog sunčanog sata nedavno otkrivenog prilikom arheoloških istraživanja utvrde Donja Stubica, a majstor urar kako su se ovakvi satovi izrađivali. Ovaj zanimljiv muzejski predmet prvi puta će se izložiti javnosti na ovoj izložbi, na kojoj će se također moći upoznati satovi iz fundusa Muzeja te otkriti kako se mjerilo vrijeme od pretpovijesti do danas. Zainteresirani mogu naučiti kako vrijeme odrediti i u noćnim satima uz pomoć jednostavnog modela zvjezdanog sata.

Biskup Strossmayer u ilirskom pokretu

Izložba posvećena djelovanju biskupa Strossmayera u Hrvatski narodni preporod i svećenicima uključenim u preporodna nastojanja.

Muzej seljačkih buna - PROGRAM


18:00 - 22:00 h
Tahyjev sunčani sat i mjerenje vremena / PREDSTAVLJANJE

Saznajte od kostimiranog Franje Tahyja kako se ispravno određivalo vrijeme pomoću preklopnog sunčanog sata nedavno otkrivenog prilikom arheoloških istraživanja utvrde Donja Stubica! Ovaj zanimljiv muzejski predmet prvi puta će se izložiti javnosti na izložbi "Tahyjev sunčani sat i mjerenje vremena" na kojoj se također možete upoznati sa satovima iz fundusa Muzeja seljačkih buna i otkriti kako se mjerilo vrijeme od pretpovijesti do danas.

18:00 - 22:00 h
Biskup Strossmayer u ilirskom pokretu / IZLOŽBA

Izložba posvećena djelovanju biskupa Strossmayera i svećenicima uključenim u Hrvatski narodni preporod.

Sadržaj i oblikovanje programa: Muzej seljačkih buna

Muzej seljačkih buna

Samci 64, Gornja Stubica

Krapinsko-zagorska

18:00 - 22.00h

049 587 890

msb@mhz.hr

272Natječaj za Naj Fotku