Muzej Prigorja

Muzej Prigorja - PROGRAM


18:00 - 01:00 h
"Izgubljeno-nađeno" / IZLOŽBA

"Izgubljeno-nađeno" - prijedlog budućeg stalnog postava arheološke zbirke kastruma Kuzelin. Izložba je postavljena kao dio Europskog projekta "ROĐENJE EUROPE". Na izložbi su izloženi predmeti s arheološkog lokaliteta Kuzelin od metala, pečene gline, kosti, od kojih su neki iznimni i rijetki predmeti. Autorica muzeološke koncepcije i prijedloga budućeg stalnog postava je prof. dr. sc. Žarka Vujić, a idejna i arhitektonska rješenja izradio je Studio XXL.

19:00 - 21:30 h
Oni čuvaju baštinu / PREDSTAVLJANJE

Upoznajte osobe koje su Muzej Prigorja darivale, s njim surađivale i poticale očuvanje kulturne baštine svog zavičaja.

20:30 - 21:30 h
Susret prijatelja Muzeja i svih koji to žele postati / DRUŽENJE

U Noći Muzeja pozvat ćemo na druženje naše dugogodišnje suradnike, ljude koji su donacijama obogatili naš fundus i prijatelje Muzeja, te sve one koji su na različite načine svojim aktivnopstima pridonijeli razvitku kulturne baštine svoga kraja, kao i Muzeja Prigorja od njegova osnutka do danas. Prigodnim programom podsjetit ćemo se na zajedničke akcije, izložbe i događanja.

18:00 - 01:00 h
"Pozdrav iz Sesveta" / IZLOŽBA

U Noći Muzeja posjetitelji će moći razgledati izložbu starih razglednica pod nazivom "Pozdrav iz Sesveta". Na izložbi su, kao dokument prošlih vremena predstavljene stare razglednice Sesveta i okolnih naselja. Nastojali smo kroz više tematskih cjelina vizualizirati promjene u prostoru, razvoj centra Sesveta, značajnih građevina, ugostiteljskih objekata od kraja 19. st. do današnjih dana. Autorica izložbe Jagoda Vondraček Mesar, autorica postava i likovnog rješenja Dubravka Habuš Skendžić. Svečano otvorenje izložbe održat će se u 21:30.

22:00 - 23:30 h
Zapjevajte s KUD-om Sesvete / GLAZBENI PROGRAM

Glazbeni program izvedbe tradicijskih narodnih pjesama u izvedbi KUD-a Sesvete.

18:00 - 22:00 h
"Naslikaj razglednicu prijatelju" / RADIONICA

Radionica za mlade posjetitelje u izvedbi autorice Vesne Šantak.

Sadržaj i oblikovanje programa: Muzej Prigorja

Muzej Prigorja

Trg Dragutina Domjanića 5, 10360 Sesvete

Grad Zagreb

18:00 - 01:00h

01/2001 601

muzej-prigorja@zg.htnet.hr

0Natječaj za Naj Fotku