Muzej Moslavine Kutina

SAŽETAK PROGRAMA U NOĆI MUZEJA

I ove godine posjetitelje očekuje bogat program u Muzeju Moslavine Kutina: dva predavanja, projekcija, radionica….Tu su i nagradne igre, natjecanje u slaganju muzejskih puzzli, te raznovrstan glazbeni program. Uz nezaobilazno kuhano vino i zakusku, pozivamo sve na još jednu Noć muzeja!

Muzej Moslavine Kutina - PROGRAM


19:00 - 20:00 h
Predavanje "Razgovori o dizajnu" / PREDAVANJE

Predavači: Ivana Borovnjak i kustos Mladen Mitar. Ivana je kutinska gimnazijalka koja je magistrirala konceptualni dizajn pri Dizajn Akademiji u Eindhovenu. Po povratku u Hrvatsku započela je suradnju na samoiniciranim projektima u području produkt dizajna i vizualnih komunikacija. Neovisno radi na projektima vezanim za kulturu, umjetnost, kazalište i neprofitne udruge u Amsterdamu, Londonu i Zagrebu. Ukratko ćemo definirati dizajn danas, bit će riječ i o komunikacijskoj ulozi dizajna a tu su još i pitanja o skromnosti i jednostavnosti u dizajnu te stručni i etički princip dizajna itd… Uz vizualizaciju koja će sve to dinamizirati te pitanja posjetitelja, nadamo se zanimljivoj reakciji.

20:00 - 23:00 h
Glazbeni nastupi Vedrana Misirače, VS "Kutinske dunje" i Margarete Andrić / GLAZBENI PROGRAM

20:30 - 21:30 h
Predavanje "200. godina bune u Potoku" / PREDAVANJE

Istraživači moslavačke prošlosti Dražen Kovačević i Dragutin Pasarić podsjetit će na jubilarnu dvjestotu obljetnicu seljačke bune u Moslavini. Središnji čin zbio se 2./3. veljače 1816. godine. Tada je u Potoku ubijemo 17 seljaka – ustanika. Sudski proces s više kažnjenih okončan je tek u kolovozu 1818. godine. U pozivu na predaju, a kojoj se odupro ubijen je vođa pobune Andrija Pleše Gregurić („Fundale“) iz Gornje Jelenske.

21:30 - 22:30 h
Natjecanje u slaganju muzejskih puzzli / ZABAVNI PROGRAM

21:40 - 21:50 h
Jednočinka "Što je pisac htio ukrasti?" / PREDSTAVA

Komična jednočinka Ante Juretića o piscu koji uredniku donosi roman... nastupaju: Siniša Prpić i Marija Troha

22:00 - 23:00 h
Snimka arheološkog lokaliteta Kutinska lipa / PROJEKCIJA

Mogućnosti suvremene tehnologiji u dokumentiranju i prezentaciji arheoloških lokaliteta na primjeru Kutinske lipe u Kutini i Ciglenica u Osekovu (video-snimanje i fotografiranje dronom – D.Ozimec uz sudjelovanje D. Markalausa).

22:30 - 23:30 h
Radionica "Moj naklon, milostiva!" / RADIONICA

Kustosica Jasmina Uroda Kutlić održati će radionicu osnova lijepog ponašanja prema bontonu s kraja19. stoljeća koje su primjenjive i u današnjoj svakodnevici. Kako bi se što vjernije približili navedenom razdoblju, kustos će biti odjeven u repliku ženskog kostima iz toga razdoblja, a polaznici će izrađivati rekvizite; kravate i lepeze). Zajedno ćemo kroz dijaloge u različitim situacijama pokušati naučiti osnovne norme lijepog ponašanja te se upoznati s razdobljem kraja 19. početka 20. stoljeća.

23:00 - 24:00 h
Nagradne igre / ZABAVNI PROGRAM

Sadržaj i oblikovanje programa: Muzej Moslavine Kutina

Muzej Moslavine Kutina

Trg kralja Tomislava 13

Sisačko-moslavačka

19:00 - 24:00h

044 683 548

mmk@muzej-moslavine.hr

387Natječaj za Naj Fotku