Muzej grada Pazina

SAŽETAK PROGRAMA U NOĆI MUZEJA

Muzej grada Pazina i Etnografski muzej Istre zajedničkom će suradnjom obilježiti Noć Muzeja 2016. čiji će program činiti muzejski pub quiz, tematska izložba i glazbeni program.

U izložbenim prostorima EMI zajedničkom  će suradnjom biti osmišljena i postavljena izložba “S kampanje na polja znanja” čija je tema život i školovanje gimnazijalca u vrijeme djelovanja Jurja Dobrile. Izložbom će biti izloženi predmeti iz razdoblja djelovanja Jurja Dobrile (19. stoljeće) čime će se stvoriti tri tematske cjeline: 1) vremena prije djelovanja Dobrile, 2) za njegova života te 3) istaknuti utjecaji koje je djelovanje biskupa imalo na život u Istri, a i šire. Izložba će biti popraćena prigodnim katalogom sa tekstovima autorica. U suradnji sa Gimnazijom i strukovnom školom Jurja Dobrile, dramska će grupa škole prigodnim programom otvoriti izložbu.

Nakon otvorenja izložbe slijedi kviz znanja – muzejska inačica popularnog pub quiza na kojem će svoje znanje iz područja povijesti Pazina i Pazinštine te etnografije moći iskušati svi kvizoljupci.

Za kraj programa predviđen je prigodni glazbeni program – nastup školskog benda Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile.

Autorice i voditeljice projekta: Maja Zidarić, kustosica Muzeja grada Pazina i Mirjana Margetić, kustosica – viša muzejska pedagoginja, Etnografski muzej Istre/Museo Etnografico dell’Istria

Muzej grada Pazina - PROGRAM


19:00 - 20:00 h
S kampanje na polja znanja / IZLOŽBA

Etnografsko - povijesna izložba na temu školovanja djece iz ruralnih sredina s kraja 19. i početka 20. stoljeća pod utjecanjem reformi koje je u Istri započeo Juraj Dobrila. Izložba ukazuje na probleme odlaska djece u školu i na koji način su crkvene i društvene vlasti poticale obrazovanje kod najsiromašnijih slojeva.

20:00 - 22:00 h
Muzejski pub quiz "Maneštra" / ZABAVNI PROGRAM

Museo kviz "Maneštra" – kviz znanja prema konceptu pub kvizova. Pitanja o svemu i svačemu iz područja etnografije, povijesti i svakodnevnici Istre. U pauzi kviza i nakon završetka nastupati će školski band Gimnazije i strukovne škole Juraj Dobrila Pazin. Okrijepa uz topli čaj i kuhano vino.

22:00 - 00:00 h
Koncert školskog banda Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile Pazin / KONCERT

Okrijepa uz topli čaj i kuhano vino.

Sadržaj i oblikovanje programa: Muzej grada Pazina

Muzej grada Pazina

Trg Istarskog razvoda 1

Istarska

18:00 - 01:00h

052 616 866

maja.zidaric@muzej-pazin.hr

0Natječaj za Naj Fotku