Muzej Grada Kaštela

SAŽETAK PROGRAMA U NOĆI MUZEJA

Muzej grada Kaštela pripremio je bogat program za ovogodišnju Noć muzeja na više lokacija u Kaštelima i u Splitu u suradnji s Etnografskim muzejom:

-u Nadbiskupskom kaštelu u Kaštel Sućurcu održati će se otvorenje izložbe „Prapovijest Kozjaka“, radionica za djecu „Sovina pitalica“ i igrokaz „Tronoružica traži princa“ KUD-a Karol Vojtyla.

-u kaštelu Vitturi, u okviru izložbe „Marin Studin-simultani kodovi“ održati će se dječja radionica „Lijeva se gips, bronca, zlato…“ i predavanje od životu i djelu najpoznatijeg kaštelanskog kipara. Kao i svake godine, u program se uključila i Gradska knjižnica Kaštela s prigodnom izložbom i druženjem uz trlju, igru naših starih. Program u kaštelu Vitturi završava s koncertom grupe Detour.

-u Etnografskom muzeju u Splitu u okviru izložbe „Povismo i sukno-kaštelansko tradicijsko ruho“ održati će se prezentacija intervjua s Mirjanom i Vinkom Tangar.

-uz navedene sadržaje posjetiteljima će biti omogućeno besplatno razgledavanje stalnog postava u kaštelu Vitturi i riznice župe Bezgrešnog začeća BDM u Kaštel Štafiliću. Muzejske publikacije i suveniri prodavati će se po promotivnim cijenama.

Muzej Grada Kaštela - PROGRAM


17:00 - 19:00 h
Stalni postav: Riznica Župe Bezgrešnog Začeća BDM / IZLOŽBA

Župa Bezgrešnog Začeća BDM, Riznica, Igrišće, Kaštel Štafilić, Otvorena Stalna izložba riznice Župe Bezgrešnog Začeća BDM u Kaštel Štafiliću.

18:00 - 19:15 h
„Sovina pitalica“ / RADIONICA

Nadbiskupski kaštel, Kaštel Sućurac, Pedagoška radionica „Sovina pitalica“. Voditeljica radionice je Sanja Jaman.

18:00 - 19:45 h
"Lijeva se gips, bronca, zlato..." / RADIONICA

Kaštel Lukšić, Dvorac Vitturi, Kaštel Lukšić, Pedagoška radionica „Lijeva se gips, bronca, zlato...“ vezana uz izložbu „Marin Studin- simultani kodovi“. Voditelj radionice je viši muzejski pedagog Mario Klaić.

18:00 - 22:00 h
"Utemeljitelji i reformatori" / IZLOŽBA

Odjel Gradske knjižnice Kaštela (GKK) - dvorac Vitturi, Kaštel Lukšić: Izložba knjiga i kreativna radionica "Utemeljitelji i reformatori". -u sklopu Noći muzeja povoljniji upis po 45,00 kn umjesto 90,00 kn za sve nove članove

18:00 - 22:00 h
"Trlja – igra naših starih" / DRUŽENJE

Odjel Gradske knjižnice Kaštela (GKK), Natjecanje "Trlja – igra naših starih

19:30 - 20:15 h
„Trnoružica traži princa“ / PREDSTAVA

Nadbiskupski kaštel, Kaštel Sućurac, igrokaz „Trnoružica traži princa“- KUD-a Karol Wojtyla.

20:00 - 20:45 h
„Marin Studin- simultani kodovi“. / PREDAVANJE

Kaštel Lukšić, Dvorac Vitturi, Kaštel Lukšić, Predavanje o Marinu Studinu povodom retrospektivne izložbe. Predavač je viša kustosica Mirela Duvnjak.

20:00 - h
Etnografski muzej Split & Muzej grada Kaštela, javna prezentacija (premijera) intervjua s Mirjanom i Vinkom Tangar snimljenim u Kaštel Gomilici povodom izložbe „POVISMO I SUKNO - kaštelansko tradicijsko ruho“ / PREDSTAVLJANJE

20:30 - 01:00 h
kontinuirano prikazivanje intervjua s Mirjanom i Vinkom Tangar snimljenim u Kaštel Gomilici povodom izložbe „POVISMO I SUKNO - kaštelansko tradicijsko ruho“ / PROJEKCIJA

20:45 - 21:15 h
„Prapovijest Kozjaka“ / IZLOŽBA

Nadbiskupski kaštel, Kaštel Sućurac, Otvorenje izložbe „Prapovijest Kozjaka“. Autor je viši kustos Ivan Šuta.

22:00 - 00:00 h
"Detour" / KONCERT

Kaštel Lukšić, Dvorac Vitturi, Kaštel Lukšić, koncert benda „Detour“

Sadržaj i oblikovanje programa: Muzej Grada Kaštela

Muzej Grada Kaštela

Brce 1, 21215 Kaštel Lukšić

Splitsko-dalmatinska

18:00 - 01:00h

021/260-245

muzej-grada-kastela@st.t-com.hr

0Natječaj za Naj Fotku