Galerija Sikirica

SAŽETAK PROGRAMA U NOĆI MUZEJA

U povodu 11. Noći muzeja, koje je ovogodišnja tema Utemeljitelji i reformatori, a osnovna ideja da se kroz muzejske funduse i događanja, predstave velika imena hrvatske kulture, umjetnosti i znanosti, Galerija Sikirica izložit će djela Stipe Sikirice iz fundusa Galerije, koja portretiraju znamenite osobe iz hrvatske znanstvene i kulturne povijesti. Naime, u bogatom fundusu Galerije Sikirica koji je Stipe Sikirica donirao Gradu Sinju, nalazi se velik broj portreta i skica za spomenike hrvatskim književnicima, znanstvenicima i drugim osobama koje su ostavile bitan trag u hrvatskoj kulturi, a od kojih je neke Sikirica i osobno poznavao. Putem izložbe Velikani u djelu Stipe Sikirice predstavit će se značajan segment opusa Stipe Sikirice, a istodobno će se istaknuti važnost postignuća portretiranih ličnosti.

 

 

Galerija Sikirica - PROGRAM


18:00 - 18:40 h
Lutkarska predstava „Paško u knjižnici“ (Gradsko kazalište lutaka Split) / PREDSTAVA

Branko Ružić i Branimir Rakić autori su predstave o dječaku Pašku koji obožava nogomet i kompjuterske igrice, ali nikako ne voli čitanje. Baš kao mnoga druga djeca, Paško misli da je knjižnica najdosadnije mjesto na planeti i na početku ove priče ne sluti da ga tamo čeka nesvakidašnja avantura koju će proživjeti s jednom šarmantnom Lucijom i fantastičnim Knjiškim moljcem.

18:00 - 00:00 h
Prodaja promidžbenih materijala i muzejskih publikacija po promotivnim cijenama /

19:00 - 00:00 h
Otvaranje izložbe „Velikani u djelu Stipe Sikirice“ i izložba dječjih likovnih radova: „Moj heroj“ / IZLOŽBA

Riječ je o portretima i skicama za javne skulpture iz opusa Stipe Sikirice koji prikazuju značajne ličnosti iz hrvatskog znanstvenog i društveno - kulturnog života. Uz izložbu iz fundusa održat će se izložba dječjih radova „Moj heroj“, učenika sinjskih osnovnih škola od prvog do četvrtog razreda, koji prikazuju njihove osobne heroje.

19:30 - 20:30 h
Stručno vodstvo kroz izložbeni postav „Velikani u djelu Stipe Sikirice“ / STRUČNO VODSTVO

20:30 - 21:30 h
Slušaonica | David Bowie / GLAZBENI PROGRAM

Slušaonica pjesama nedavno preminulog legendarnog glazbenog umjetnika, jednog od najutjecajnijih glazbenika svoga vremena - Davida Bowieja.

Sadržaj i oblikovanje programa: Galerija Sikirica

Galerija Sikirica

Put Petrovca 12, 21230 Sinj

Splitsko-dalmatinska

18:00 - 00:00h

021 826 014

galerija.sikirica@gmail.com

1207Natječaj za Naj Fotku