Kuća Bukovac

Kuća Bukovac - PROGRAM


18:00 - 20:00 h
GLAZBENA IGRAONICA ZA DJECU / IGRAONICA

voditeljica :: Ana Lovrenčić

Ana Lovrenčić autorica je i voditeljica programa vrlo posjećene glazbene igraonice koju već dugi niz godina vodi u Velikoj Gorici i Zagrebu. I ova će glazbena radionica biti usmjerena na osvještavanje i razvijanje osjećaja za ritam, usklađivanje pokreta s pjevanjem, osvještavanje vlastite uloge tijekom muziciranja u skupini te rainbow method. Povedite dijete na put glazbe i poklonite mu iskustvo koje će ga pratiti kroz cijeli život!

20:00 - h
KONRAD LOVRENČIĆ :: USPUT UZ PUT / IZLOŽBA

Konrad Lovrenčić se u Kući Bukovac prvi put publici predstavlja kroz medij fotografije. Ritam oka ovog glazbenika pratimo nizom usputnih isječaka prostora, snimljenih mobitelom, najčešće iz pozicije auto putnika, vozeći se na koncerte ili obiteljske otpočinke. Razvučeni motivi stabala, cestovne rasvjete, arhitekture, dominiraju kadrovima, a pojedini ciklusi, poput onog snimljenog kroz Bosansku Posavinu, rendgenski bilježe stanje društva.

20:00 - h
Vlaho Bukovac i biskup Josip Juraj Strossmayer / IZLOŽBA

Isječci iz arhiva Kuće Bukovac u Cavtatu

Kratki prikaz veza Vlaha Bukovca s biskupom Strossmayerom, jednim od njegovih važnijih pokrovitelja, slijedi ovogodišnju temu Noći muzeja Utemeljitelji i reformatori – Josip Juraj Strossmayer hrvatski mecena. Putem pisama, autobiografskih zabilješki, fotografija i ostale arhivske građe dat će se uvid u njihovu uzajamnu povezanost i mnogostruke utjecaje.

21:00 - h
GLAZBENA RADIONA / RADIONICA

Konrad Lovrenčić (Kries, Elemental, Mixed up Mary, Tobogan) /// Ivo Letunić (Kries)

Dva glazbenika predstavit će kreativni proces produkcije materijala putem stvaranja glazbenih sekvenci tj. motiva snimljenih na licu mjesta ili tijekom sedmodnevnog zajedničkog rada koji će prethoditi prezentaciji, a koje će onda multiplicirati i koristiti u stvaranju novog glazbenog materijala. Posjetitelji će prisustvovati i doprinijeti nastanku generiranog glazbenog materijala i čuti koje su mogućnosti suvremenih programa glazbene produkcije. Buka je u modi!

Sadržaj i oblikovanje programa: Kuća Bukovac

Kuća Bukovac

Bukovčeva 5

Dubrovačko-neretvanska

18:00 - 00:00h

020 478 646

muzej@kuca-bukovac.hr

0Natječaj za Naj Fotku