Hrvatski prirodoslovni muzej

Hrvatski prirodoslovni muzej - PROGRAM


18:00 - 01:00 h
Razgled stalnog mineraloško-petrografskog i zoološkog postava te izložaba: ZAGREBAČKIM ULICAMA … ZAGREB U KAMENU, Vatroslav Kuliš – ŽIVOTINJSKO CARSTVO, Metamorfoza - san proždrljive gusjenice / IZLOŽBA

Posjetitelji Hrvatskoga prirodoslovnog muzeja moći će razgledati stalni mineraloško-petrografski i zoološki postav te izložbe: ZAGREBAČKIM ULICAMA … ZAGREB U KAMENU, Vatroslav Kuliš – ŽIVOTINJSKO CARSTVO, Metamorfoza - san proždrljive gusjenice

18:00 - 01:00 h
Interaktivni DNA info-pult / IZLOŽBA

Virtualna izložba o DNA molekuli i molekularno-genetičkim istraživanjima u Muzeju. Primjena novih tehnologija u rasvjetljavanju problematike povijesnih evolucijskih istraživanja Muzeja.

18:00 - 01:00 h
Začetnici i čuvari muzejskih zbirki HPM-a / PREDSTAVLJANJE

U okviru teme "Noći muzeja 2016" Hrvatski prirodoslovni muzej predstavit će najznačajnije muzealce i prirodoslovce koji su svojom djelatnošću ostavili neizbrisiv trag u stvaranju HPM-a. Bit će predstavljeni Mijat Sabljar, Josip Kalasancij Schlosser pl. Klekovski, Gjuro Pilar, Spiridion Brusina, Dragutin Gorjanović Kramberger, Mijo Kišpatić i Nikola Fink.

19:00 - 22:00 h
Performans s gutačima vatre / ZABAVNI PROGRAM

18:00 - 01:00 h
Fotkaona / ZABAVNI PROGRAM

Fotkaona je foto-kabina namijenjena fotografiranju posjetitelja u Noći muzeja. Fotografirajte se, usput se zabavite i sa sobom ponesite veselu i simpatičnu uspomenu na Hrvatski prirodoslovni muzej!

18:00 - 01:00 h
DJ Martyn Dox & DJane No One / GLAZBENI PROGRAM

Dok čekate red za ulaz u Hrvatski prirodoslovni muzej, naši DJ Martyn Dox & DJane No One samo za vas bira najbolju glazbu!

18:00 - 01:00 h
Naturfašnik - naših prvih pet godina / IZLOŽBA

Hrvatski prirodoslovni muzej u svojim prostorima već pet godina organizira veseli dječji fašnik, a upravo zbog ideje povezanosti maskiranih posjetitelja Muzeja s prirodoslovljem (naturom) nazvan je „Naturfašnik“. Izložba kojom obilježavamo naš mali jubilej novim će posjetiteljima i sudionicima Naturfašnika pokazati kako je to bilo u proteklih pet godina, a onima koji su već bili biti će, nadamo se, lijepi podsjetnik. Od prvog Naturfašnika, organiziranog 2011. godine Hrvatski prirodoslovni muzej nastoji svojim posjetiteljima osigurati ugodno, veselo i zanimljivo okruženje u vrijeme poklada, uz mnoštvo kostimiranih likova vezanih uz prirodoslovlje. Dobrodošle su sve maske koje svoju inspiraciju duguju prirodi, a srdačnu dobrodošlicu priređuju im i kostimirani djelatnici Muzeja: jednom su to krapinski neandertalci, drugi put Gandalf i njegova družina, treći put ptice, cvjetovi, miševi ili zečevi… Ukratko, bit će to najava novog Naturfašnika koji će biti organiziran u Hrvatskome prirodoslovnom muzeju 6. i 7. veljače 2016. godine.

Sadržaj i oblikovanje programa: Hrvatski prirodoslovni muzej

Hrvatski prirodoslovni muzej

Demetrova 1

Grad Zagreb

18:00 - 01:00h

+385 1 485 1700

hpm@hpm.hr

8670Natječaj za Naj Fotku