Hrvatski povijesni muzej

SAŽETAK PROGRAMA U NOĆI MUZEJA

U Hrvatskom povijesnom muzeju možete razgledati program „Ususret izložbi ’45.“. Ovaj program vezan je uz izložbu koju ćemo otvoriti u veljači 2016.

Turbulentnost, kaotičnost, konfliktnost, zanos, nada, zabrinutost, rastresenost, pojmovi su koji opisuju ’45., a mi ćemo nastojati kroz više tematsko sadržajnih cjelina vizualizirati ključne događaje i procese te godine. Izložbom ćemo prezentirati tri izložbene tematske cjeline: vojnu i političku povijest, svakodnevni život, kulturu i znanost.

Pet osoba koje su obilježile i koje je obilježila ’45. u Noći muzeja ispričat će posjetiteljima svoju priču (Lucija Borjan, Zdenka Sertić, Većeslav Holjevac, Zvonimir Majer i Vladimir Nazor). Kroz razgovor s njima posjetitelji će moći doživjeti taj mali, ali značajan dio povijesti.

Hrvatski povijesni muzej - PROGRAM


18:00 - 01:00 h
Ususret izložbi - '45. / IZLOŽBA

U Hrvatskom povijesnom muzeju možete razgledati program „Ususret izložbi ’45.“. Ovaj program vezan je uz izložbu koju ćemo otvoriti u veljači 2016. Pripremili smo zanimljive sadržaje koji će vas provesti kroz 1945. godinu. Riječ je o komplesnom kulturno-povijesnom presjeku koji u prvoj polovici godine obuhvaća razdoblje NDH, a u drugoj DFJ i FNRJ. Turbulentnost, kaotičnost, konfliktnost, zanos, nada, zabrinutost, rastresenost, pojmovi su koji opisuju '45., a mi ćemo nastojati kroz više tematsko sadržajnih cjelina vizualizirati ključne događaje i procese te godine. Izložbom ćemo prezentirati tri izložbene tematske cjeline: vojnu i političku povijest, svakodnevni život, kulturu i znanost. Važan segment za predstavljanje života u Hrvatskoj u '45. su video zapisi „Fragmenti vremena“ koji se sastoje od sjećanja živućih svjedoka vremena, potomaka onih koji više nisu među nama, ali i razgovora s pojedincima koji s ratom nemaju direktnu poveznicu. Multimedijski sadržaji s dokumentarnim prikazima iz '45. te „slušaonica“ s pjesmama toga vremena, upotpunjuju doživljaj i dodatno će zainteresirati posjetitelje. Izložba će ispričati priču o društvu i događajima koji su obilježili tu godinu.

18:00 - 01:00 h
Svjedoci vremena / PREDSTAVLJANJE

Pet osoba koje su obilježile i koje je obilježila '45. u Noći muzeja ispričat će posjetiteljima svoju priču (Lucija Borjan, Zdenka Sertić, Većeslav Holjevac, Zvonimir Majer i Vladimir Nazor). Kroz razgovor s njima posjetitelji će moći doživjeti taj mali, ali značajan dio povijesti.

18:00 - 01:00 h
Popusti na publikacije / OSTALO

Posjet je besplatan za sve posjetitelje od 18:00 do 01:00, a dodatna pogodnost je sniženje pojedinih publikacija od 20 do 60%

Sadržaj i oblikovanje programa: Hrvatski povijesni muzej

Hrvatski povijesni muzej

Ulica Antuna Gustava Matoša 9

Grad Zagreb

18:00 - 01:00h

00385 1/4851-900

r.knajs@hismus.hr

3245Natječaj za Naj Fotku