Hrvatska udruga likovnih umjetnika – Split

SAŽETAK PROGRAMA U NOĆI MUZEJA

U Noći muzeja HULU Split organizira radionice suvremene umjetnosti s djecom osnovnoškolskog uzrasta. Od 18 do 20 sati stručni će voditelj kroz igru upoznavati nove generacije s dinamičnim likovnim i multimedijalnim pravcima suvremene umjetnosti.

Projekcija novog video uratka Jelene Remetin održavati će se svaka dva sata u Salonu Galić u Noći muzeja. BodyCombat je srednjemetražni 40-minutni film s temom mlade žene koja vodi brutalnu borbu protiv duhova svoje prošlosti. Zahvaljujući BodyCombatu, novom sportu današnjice koji je tjelesna, a osobito psihološka terapija, ona pronalazi snagu da se suoči s teškom obiteljskom tajnom…

Tokom čitave Noći muzeja posjetitelji će imati prilike razgledati samostalnu izložbu naziva Kotač vremena.  U seriji fotografija Kotač vremena usamljeno mjesto i trenutak ulaze u novu dimenziju uz pomoć intervencije slikanja na digitalnim negativima te na takav način postaju razglednice gdje je vrijeme ostalo zarobljeno u klišeju.

Slikarica, fotografkinja i redateljica, Jelena Remetin je rođena u Splitu, živi u Francuskoj, a djeluje u području audiovizualne i primjenjene umjetnosti više od dvadeset godina. Članica je francuskog društva likovnih umjetnika La Maison des Artistes. U Parizu je završila fotografiju i film u audiovizualnoj visokoj školi EFET. Njen diplomski film je ušao u kolekciju Univerziteta Complutense de Madrid. Nakon studija snimila je nekoliko kratkih filmova koji su bili predstavljeni na više festivala (Cannes, Pariz, Chicago, Madrid, Saint-Petersbourg, Vebron, Hyerres, Huatulco Mexique…) te videa od kojih je jedan bio finalist natječaja David Lynch.

Cilj projekta je otkriti nove mogučnosti izražaja, zamagliti granice između slikarstva i fotografije, implemetirati nove umjetničke strategije i metode djelovanja u postprodukciji izložbe.

Hrvatska udruga likovnih umjetnika - Split - PROGRAM


17:00 - 01:00 h
Jelena Remetin - Kotač vremena / IZLOŽBA

U seriji fotografija Kotač vremena usamljeno mjesto i trenutak ulaze u novu dimenziju uz pomoć intervencije slikanja na digitalnim negativima te na takav način postaju razglednice gdje je vrijeme ostalo zarobljeno u klišeju. Slikarica, fotografkinja i redateljica, Jelena Remetin je rođena u Splitu, živi u Francuskoj, a djeluje u području audiovizualne i primjenjene umjetnosti više od dvadeset godina. Članica je francuskog društva likovnih umjetnika La Maison des Artistes te hrvatskog HDLU-a. U Parizu je završila fotografiju i film u audiovizualnoj visokoj školi EFET. Njen diplomski film je ušao u kolekciju Univerziteta Complutense de Madrid kao dokumentacija LGBTIQ istraživanja na temu Seks, Estetizam i audiovizualna kultura. Nakon studija snimila je nekoliko kratkih filmova koji su bili predstavljeni na više festivala (Cannes, Pariz, Chicago, Madrid, Saint-Petersbourg, Vebron, Hyerres, Huatulco Mexique…) te videa od kojih je jedan bio finalist natječaja David Lynch. Cilj izložbe je otkriti nove mogučnosti izražaja, zamagliti granice između slikarstva i fotografije, implemetirati nove umjetničke strategije i metode djelovanjau postprodukciji izložbe.

20:00 - 01:00 h
Jelena Remetin - Bodycombat / PROJEKCIJA

Projekcija novog video uratka Jelene Remetin održavati će se svaki satau Salonu Galić u Noći muzeja. BodyCombat je srednjemetražni 40-minutni film s temom mlade žene koja vodi brutalnu borbu protiv duhova svoje prošlosti. Zahvaljujući BodyCombatu, novom sportu današnjice koji je tjelesna, a osobito psihološka terapija, ona pronalazi snagu da se suoči s teškom obiteljskom tajnom, traumom incesta koji joj je ugrozio djetinjstvo.

18:00 - 20:00 h
Radionice suvremene umjetnosti za djecu / RADIONICA

U Noći muzeja HULU Split organizira radionice suvremene umjetnosti s djecom osnovnoškolskog uzrasta. Od 18 do 20 sati stručni će voditelj kroz igru upoznavati nove generacije s dinamičnim likovnim i multimedijalnim pravcima suvremene umjetnosti.

Sadržaj i oblikovanje programa: Hrvatska udruga likovnih umjetnika – Split

Hrvatska udruga likovnih umjetnika – Split

Marmontova ulica 3

Splitsko-dalmatinska

17:00 - 01:00h

+385 21 348 177

hulu@hulu-split.hr

0Natječaj za Naj Fotku