Gradski muzej i galerija Jastrebarsko

SAŽETAK PROGRAMA U NOĆI MUZEJA

20.00 -24.00 , Gradska galerija
JOSIP RESTEK- 100 GODINA
Izložba slika i grafika istaknutog hrvatskog slikara, grafičara i likovnog pedagoga Josipa Resteka, kojom se obilježava stota obljetnica umjetnikova rođenja.

22.00 , Etnografska zbirka;
Izložba umjetničkih radova i grafika Ivice Škrabea, osnivača jaskanskog muzeja, povodom 50 godina od osnivanja Zavičajnog muzeja u Jastrebarskom.

Gradski muzej i galerija Jastrebarsko - PROGRAM


20:00 - 24:00 h
Josip Restek "100 godina" / IZLOŽBA

20.00 -24.00 , Gradska galerija JOSIP RESTEK- 100 GODINA Izložba slika i grafika istaknutog hrvatskog slikara, grafičara i likovnog pedagoga Josipa Resteka, kojom se obilježava stota obljetnica umjetnikova rođenja.

22:00 - 24:00 h
"Po dragome kraju..." /

22.00 , Etnografska zbirka; Izložba umjetničkih radova i grafika Ivice Škrabea, osnivača jaskanskog muzeja, povodom 50 godina od osnivanja Zavičajnog muzeja u Jastrebarskom.

22:30 - 23:00 h
Glazbeni program / GLAZBENI PROGRAM

20:00 - 21:30 h
Izložba Josip Restek "100 godina" / STRUČNO VODSTVO

Josip Restek je na širokom polju svojih vokacija ostvario značajne prinose novijoj nacionalnoj povijesti umjetnosti. Bio je slikar, grafičar, restaurator, povjesničar umjetnosti i profesor. Tijekom pet stvaralačkih desetljeća ostvario je golemi opus i ostavio neizbrisive tragove svojim pedagoškim, ilustratorskim i dizajnerskim radom. Niz godina na Višoj grafičkoj školi u Zagrebu predavao je na katedri "Likovno grafička kultura". Za potrebe studija publicirao je nekoliko udžbenika među kojima se ističe knjiga "Osnove grafičkog dizajna". U tehnike plošnog, visokog i dubokog tiska uveo je inovativne postupke, kako na izvedbenom tako i oblikovnom planu. Suvereno je vladao i slikarskim tehnikama, a posebno valja cijeniti njegove radove izvedene jajnom temperom kojoj je bio osobito sklon i čije je iskonske kromatske vrijednosti majstorski koristio stvarajući djela izvanrednog ugođaja.

20:00 - 24:00 h
Izložba dječjih radova "Skica za vitraj" / RADIONICA

Izložbi Josipa Resteka pridružit će se i radovi naših najmlađih umjetnika, likovne grupe O.Š.“Ljubo Babić“ Jastrebarsko, koji su upoznavali likovnost ovog značajnog jaskanskog umjetnika kroz radionicu na temu vitraja.

Sadržaj i oblikovanje programa: Gradski muzej i galerija Jastrebarsko

Gradski muzej i galerija Jastrebarsko

Vladka Mačeka 1 Jastrebarsko

Zagrebačka

20:00 - 24:00h

6283991

muzej@czk-jastrebarsko.hr

0Natječaj za Naj Fotku