Galerija Modulor

SAŽETAK PROGRAMA U NOĆI MUZEJA

Zamisao o izložbi DATOTEKA TEKSTURA se ostvarila kroz program radionica udruge Terakota (u organizaciji i pod autorstvom Lidije Boševski), nazvanima “Iz zemlje”. Raznovrsne teksture otiskivalo se na glinene pločice zadanih dimenzija te ih se koristilo pri slobodnom oblikovanju predmeta. Kao svjedočanstvo tog procesa, nastala je foto datoteka originala i otisaka.
Rad s teksturama iz prirode, osim što pruža oblije novih taktilnih i vizualnih iskustava, razvija osjećaj za kompoziciju, ravnotežu, strukturu i grafizam. Detalji iz prirode govore o životu i rastu, harmoniji, simetriji i ravnoteži u vječnom kretanju.
Izložbom u Galeriji Modulor u kojoj uz profesionalne keramičare sudjeluju kreativci raznih profesija, zaokružuje se ciklus nakon kojega će se sve teksture vratiti u prirodu.

Na pratećoj radionici istog naziva Lidija Boševski demonstrirati će postupak otiskivanja glinenih pločica tj nastale datoteke. Posjetioci će i sami moći otisnuti pojedine ploćice, osjetiti kakav materijal je glina, te kako se može navedene matrice ostisnuti i u drugim materijalima.

Galerija Modulor - PROGRAM


18:00 - 22:00 h
DATOTEKA TEKSTURA / IZLOŽBA

18:00 - 20:00 h
DATOTEKA TEKSTURA / RADIONICA

Sadržaj i oblikovanje programa: Galerija Modulor

Galerija Modulor

Park Stara Trešnjevka 1, Zagreb

Grad Zagreb

18:00 - 22:00h

3027 411

modulor@cekate.hr

0Natječaj za Naj Fotku