Galerija Juraj Dalmatinac

SAŽETAK PROGRAMA U NOĆI MUZEJA

Galerija Juraj Dalmatinac ove godine uključila se u manifestaciju Noć muzeja 2016. da približi koncept grafike kao sredstva likovnog izraza svojim posjetiteljima, te da prezentira rad i postav same galerije. 

29. siječnja s početkom u 21 sat održat će se predavanje ‘Grafika u hrvatskoj likovnoj umjetnosti’, a predavač će biti Duško Babić, predsjednik Hrvatskog društva umjetnosti. Cilj predavanja je upoznavanje sa suvremenim tehnikama grafike, njihovom značenju za umjetničko izražavanje i specifičnim primjenama u hrvatskoj likovnoj umjetnosti.

Galerija će povodom Noći muzeja biti otvorena od 18 do 1 sat, a moći će se razgledati i djela Otona Glihe, Mersada Berbera, Josipa Račića, Vasilija Jordana, Dragice Cvek Jordan, Frane Šimunovića, Đure Pulitike, Izvora Oreba i drugih važnih hrvatskih likovnih umjetnika.

Galerija Juraj Dalmatinac - PROGRAM


21:00 - 22:00 h
Grafika u hrvatskoj likovnoj umjetnosti / PREDAVANJE

Predavač: Duško Babić, predsjednik Hrvatskog društva umjetnosti Cilj predavanja je upoznavanje sa suvremenim tehnikama grafike, njihovom značenju za umjetničko izražavanje i specifičnim primjenama u hrvatskoj likovnoj umjetnosti.

18:00 - 01:00 h
Razgledavanje izložbenog postava galerije / IZLOŽBA

U postavu galerije se nalaze djela Otona Glihe, Mersada Berbera, Josipa Račića, Vasilija Jordana, Dragice Cvek Jordan, Frane Šimunovića, Đure Pulitike, Izvora Oreba i drugih važnih hrvatskih likovnih umjetnika.

Sadržaj i oblikovanje programa: Galerija Juraj Dalmatinac

Galerija Juraj Dalmatinac

Ul. don Krste Stošića 14

Šibensko-kninska

18:00 - 01:00h

095 385 0884

info@galerijajurajdalmatinac.com

30Natječaj za Naj Fotku