Fakultet elektrotehnike i računarstva

SAŽETAK PROGRAMA U NOĆI MUZEJA

Fakultet elektrotehnike i računarstva će u sklopu Noći muzeja organizirati malu interaktivnu i edukativnu izložbu starih mehaničkih i elektroničkih računala i računalnog softvera, igraonicu starih igara, te druženje uz mini predavanja o povijesti elektorotehnike i računarstva u Hrvatskoj. Putujući vremenskom crtom posjetitelji će moći pobliže upoznati razvoj elektrotehnike i računarstva, isprobavajući razna stara računala i njihove principe rada. Kroz mini predavanja o povijesti mikroračunala i razvoja softvera u Hrvatskoj, izložena računala i programi će biti pobliže opisani od strane samih autora. Kako bi se posjetitelji uz sve to zabavili, bolje upili mnoštvo informacija i provjerili ih u praksi, bit će organizirana i igraonica igara koje su obilježile djetinjstvo mnogih generacija. Fakultet elektrotehnike i računarstva ovaj događaj organizira u suradnji sa Klubom studenata elektrotehnike, Radioklubom FER-a, muzejem informatike PEEK&POKE, XV. gimnazijom iz Zagreba, Istraživačkim centrom mladih, udrugom eSTUDENT, retro.hr te posebnim gostom, konstruktorom prvog domaćeg serijski proizvedenog mikroračunala Ivel ultra – Branimirom Makancem.

Fakultet elektrotehnike i računarstva - PROGRAM


18:00 - 00:00 h
Izložba starih mehaničkih i elektroničkih računala te video igara / IZLOŽBA

Razgledajte i isprobajte stara mehanička računala, prvo domaće mikroračunalo Ivel ultra te razna druga stara računala i igraće konzole. Izložbom će također biti prikazan razvoj elektroničkih komponenti i sustava usporedbom njihovih dimenzija i mogućnosti te razvoj grafike video igara od početaka do danas.

18:00 - 00:00 h
Igraonica retro računalnih igara / IGRAONICA

Super Mario, Space Invaders i Pacman samo su neke od igara koje vas očekuju u retro igraonici, gdje ćete, uz pomoć starih računala i konzola imati priliku vratiti se u vrijeme 8-bitne grafike i zvuka.

18:00 - 00:00 h
Pokazne prezentacije i radionice upotrebe starih računala / RADIONICA

Sjećate li se kako Bongo iz Smogovaca programira Ivel Ultru svojim mislima? Posjetite Noć muzeja na FER-u i upoznajte glavnog dizajnera Ivel Ultre, Branimira Makanca, i iz prve ruke saznajte sve o tom prvom domaćem računalu.

Sadržaj i oblikovanje programa: Fakultet elektrotehnike i računarstva

Fakultet elektrotehnike i računarstva

Unska 3

Grad Zagreb

18:00 - 00:00h

+385 1 6129 999

fer@fer.hr

2000Natječaj za Naj Fotku